10/20/2020

La gueta les castañes

La castañal ye un árbol que nun ye orixinariu d' estes tierres: fueron los romanos los que lu traxeron a Asturies.
La madera de la castañal ye de muncha duración y guapura, ye afayadizo pa la talla y carpintería.
La castaña foi, durante munchos sieglos, el principal alimentu d' iviernu de los asturianos xunto cola lleche.
Dir a la gueta les castañes foi una actividá funtamental n' Asturies durante sieglos.


Videos sacaos de la rede internet


P' asar les castañes

A lo primero, hai que mozquetar les castañes pa que nun salten. Darréu, si ye posible, les castañes tienen d' amagostase nun farol de fierro afuracao con un rabil pa movelu y pa que calezan toes al empar.
Sobro la manera de comeles puen ser castañes, o bien madures (pilongues), o bien seques (mayuques).



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.